Winterse Stamppotwandeling.

Lekker in de koude polder lopen?
En daarna een stevige stamppot?
Dat kan op zaterdag 25 januari 2020 om 15 uur bij museumboerderij Vredegoed in Tienhoven

 Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark een winterwandeling door de polder. Met een stevig stamppotbuffet na afloop in museumboerderij Vredegoed

We verzamelen om 15.00 uur in Tienhoven (Vredegoed,Heuvellaan 7). De wandeling door het boerenland duurt zo'n 1,5 uur en wordt begeleid door een ervaren gids, die ook laat zien hoe het gebied er 1000 jaar geleden uitzag.
Ook bezoeken we een nieuw natuurgebied in ontwikkeling.
Natuurlijk hopen we op winterse taferelen met vorst of sneeuw, maar vogels en weidse uitzichten zijn er in ieder geval.
Houd wel rekening met het natte land en het weer (laarzen en warme kleding).

 In verband met het gezamenlijk stamppot eten, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan door een mail naar aanmelden@anvnoorderpark.nl.

Deelname is gratis voor leden van de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark; niet-leden betalen 10 euro. Lid worden (25 euro per jaar) is ook ter plaatse mogelijk.  Parkeren kan op het terrein van de museumboerderij.

Nodig vooral ook buren, vrienden en kennissen uit!

Algemene informatie

Wanneer?
25 januari 2020
Hoe laat?
15:00 - 16:00
Waar?
Museum Vredegoed, Heuvellaan 7, Tienhoven
Kosten?
leden gratis; niet leden €10
Tip?
Trek laarzen aan en warme kleding


Wat kunt u zelf doen om de eikenprocessierups te bestrijden?  Zorgen dat deze harige rupsen worden opgegeten! Dat kan door kool- en pimpelmezen nestgelegenheid te bieden. Nestkastjes ophangen dus! Vooral in eikenlanen. Een combinatie met bloemenranden of bloemperken verstrekt het effect. Dan zijn er behalve de mezen, ook allerlei andere dieren die de rupsen klein kunnen houden.   Doe mee!