Bomen voor Utrechtse boeren

December 2021

 

“Plan Boom” Utrecht stelt boompjes beschikbaar aan boeren: een actie mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. Hiermee kan het erf natuurvriendelijker worden door aanbod van voedsel en nestgelegenheid voor vogels en het verbeteren van de waterhuishouding.
Een boompakket bestaat uit 30 boompjes, met maximaal 3 verschillende inheemse soorten. Welke 3 boomsoorten dat zijn, hangt af van de voorkeur van de aanvrager en de grondsoort.

“Plan Boom” is een landelijk actieplan waar o.a. Landschappen NL en de Natuur en Milieufederaties samenwerken. In Utrecht is de doelstelling 600.000 bomen aanplanten in 2 jaar tijd. Het gaat om pakketten van 30 stuks, per boerderij maximaal 2 pakketten. Er zijn 8 inheemse soorten: kardinaalsmuts, liguster, vogelkers, sleedoorn, sporkehout, vlier, lijsterbes en Gelderse roos. Het plantmateriaal zal op meerdere locaties in de provincie uitgedeeld worden. Op=op! Nadere informatie over plaatsen en data volgt op de website van Landschap Erfgoed Utrecht.

Meer informatie:  https://www.landschaperfgoedutrecht.nl/nieuws/2021/december/bomen-uitdeelactie-voor-utrechtse-boeren/ 

Boompjes aanvraagformulier:  https://spits-online.nu/platform/J43ZdIo6QKpKsvPt5vG6  

Word ook lid van A.N.V. Noorderpark

Iedereen met een warm hart voor natuur en boerenbedrijf in het Noorderpark kan lid worden van de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark. Met uw lidmaatschap steunt u activiteiten om de poldernatuur en het boerenbedrijf te promoten. Zoals lammetjesdagen, stamppotwandelingen, vleermuizenkastjes, wilgen knotten en een natuur - en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Met bloemen in de akkerranden en langs de sloten. Voor €25 per jaar doet u mee!

Sluit je aan