Deelnemen aan agroforestry proefproject?

Augustus 2023

Deelnemen aan agroforestry proefproject?

Komend najaar 2023 start er een project waarin boeren kunnen meedoen met een proef met agroforestry. U kunt een proefperceel starten van 0,5 tot 1 hectare (250 -1500 bomen en struiken).  Bijvoorbeeld walnoten of fruitbomen, hagen en een bloemenrand waar insecten een plek vinden voor het bestuiven van de vruchtbomen. Het project voorziet in advies over aanplant en aantallen, verstrekt de boompjes en helpt bij het planten. Kennisdelen staat centraal: tijdens het proeproject worden er excursies georganiseerd.

Met zo’n proefperceel kunt u bekijken of agroforestry past in uw bedrijfsvoering. Wilt u meedoen of op de hoogte blijven van de resultaten? Mail naar Alies van den Berg a.vanden.berg@nmu.nl of vult dit formulier in   dit formulier

Het project is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, het Louis Bolkinstituut en Fruitzforlife.

Museumboerderij Vredegoed

Vraagt u zich af hoe de mensen hier 100 jaar geleden werkten en leefden? Museumboerderij Vredegoed heeft gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit de veenpolder. De boerderij zelf is een rijksmonument en nog in bedrijf als schapenboerderij. Mooi gelegen in het oude land langs fiets- en wandelroutes. Bezoek, rondleidingen, excursies in boerenland. Ook koffie met iets lekkers.

Meer info