Vernieuwde fietsroutes BILTSHEERLIJK

Juli 2020

 

De fietsroutes Biltsheerlijk leiden u langs en groot aantal lokale en duurzame voedselproducenten in de gemeente De Bilt. Genieten van de mooie afwisselende landschappen en onderweg afstappen bij boeren, tuinders, imkers en landwinkels of bijzondere tuinen.

Sinds de routes 2 jaar geleden gelanceerd zijn, is vooral de Westbroekse route populair gebleken: 18 kilometer door de polders, langs molens, over dijkjes door moerasgebieden met weidse vergezichten. Maar ook de drie andere routes zijn erg de moeite waard: route De Bilt (13 km), route Groenekan (11 km) en route Maartensdijk (10 km). De route door De Bilt is flink aangepast en kan gesplitst worden in twee delen. Landgoederen op de flank van de Utrechtse Heuvelrug worden hier bezocht zoals Oostbroek , Rhijnauwen en Vollenhoven.

Raadpleeg de website van Biltsheerlijk voor de routebeschrijvingen in pdf, of download ze in de app van IZI Travel. Hier vindt u ook de links naar de deelnemende bedrijven (openingstijden en bezoekregels ivm Corona maatregelen):  www.biltsheerlijk.nl/fietsroutes

Stap op de fiets en proef van het Biltse landschap!

Varen in de Molenpolder

Mooie stille plekjes, vogels en bloemen in het natuurgebied De Molenpolder. Een moeras waar lang geleden turf werd gestoken. Met petgaten, sloten, elzenbos en natte graslanden. Een deel van het natuurgebied -eigendom van Staatsbosbeheer- is een deinend veenmoeras. U vaart met de fluisterboot met een gids door het natte land. Op woensdag en zaterdag in het vaarseizoen.

Meer info