Werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk

Maart 2021

 

De werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk  is onderdeel geworden van de ANV Noorderpark. De doelstellingen van de groep sluiten goed aan bij de ANV. Er worden activiteiten ontplooid voor meer natuurbewustzijn, zoals de actie ”aandacht voor reekalfjes”. Bij hondenbezitters wordt aangedrongen op het aangelijnd houden van de hond om doodbijten van reekalfjes te voorkomen. De werkgroep bestaat ruim 1 jaar.

Voor basisschoolkinderen uit Maartensdijk was er een excursie op de boerderij en werden in het dorp nestkasjes opgehangen en geadopteerd door kinderen. Deze kastjes zijn gesponsord door de ANV Noorderpark en de Stichting Dik Groen. De actie maakt kinderen actief in de natuur en draagt bij aan bestrijding van de eikenprocessierups. De werkgroep is bereikbaar via natuurlijkmaartensdijk@outlook.com

Doe mee met de knotgroep van de ANV

Is knotwilgen knotten, bosjes uitdunnen, slootkanten maaien, poelen schonen iets voor u? Pittig handwerk buiten in het boerenland van het Noorderpark. Nodig om variatie in de natuur te behouden. Vrijwilligerswerk op een vaste dag in de week gedurende het winterseizoen. Zin om mee te doen?

Informeer nu