Werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk

Maart 2021

 

De werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk  is onderdeel geworden van de ANV Noorderpark. De doelstellingen van de groep sluiten goed aan bij de ANV. Er worden activiteiten ontplooid voor meer natuurbewustzijn, zoals de actie ”aandacht voor reekalfjes”. Bij hondenbezitters wordt aangedrongen op het aangelijnd houden van de hond om doodbijten van reekalfjes te voorkomen. De werkgroep bestaat ruim 1 jaar.

Voor basisschoolkinderen uit Maartensdijk was er een excursie op de boerderij en werden in het dorp nestkasjes opgehangen en geadopteerd door kinderen. Deze kastjes zijn gesponsord door de ANV Noorderpark en de Stichting Dik Groen. De actie maakt kinderen actief in de natuur en draagt bij aan bestrijding van de eikenprocessierups. De werkgroep is bereikbaar via natuurlijkmaartensdijk@outlook.com

Word ook lid van A.N.V. Noorderpark

Iedereen met een warm hart voor natuur en boerenbedrijf in het Noorderpark kan lid worden van de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark. Met uw lidmaatschap steunt u activiteiten om de poldernatuur en het boerenbedrijf te promoten. Zoals lammetjesdagen, stamppotwandelingen, vleermuizenkastjes, wilgen knotten en een natuur - en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Met bloemen in de akkerranden en langs de sloten. Voor €25 per jaar doet u mee!

Sluit je aan