Werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk

Maart 2021

 

De werkgroep Natuurlijk! Maartensdijk  is onderdeel geworden van de ANV Noorderpark. De doelstellingen van de groep sluiten goed aan bij de ANV. Er worden activiteiten ontplooid voor meer natuurbewustzijn, zoals de actie ”aandacht voor reekalfjes”. Bij hondenbezitters wordt aangedrongen op het aangelijnd houden van de hond om doodbijten van reekalfjes te voorkomen. De werkgroep bestaat ruim 1 jaar.

Voor basisschoolkinderen uit Maartensdijk was er een excursie op de boerderij en werden in het dorp nestkasjes opgehangen en geadopteerd door kinderen. Deze kastjes zijn gesponsord door de ANV Noorderpark en de Stichting Dik Groen. De actie maakt kinderen actief in de natuur en draagt bij aan bestrijding van de eikenprocessierups. De werkgroep is bereikbaar via natuurlijkmaartensdijk@outlook.com

Museumboerderij Vredegoed

Vraagt u zich af hoe de mensen hier 100 jaar geleden werkten en leefden? Museumboerderij Vredegoed heeft gereedschappen en gebruiksvoorwerpen uit de veenpolder. De boerderij zelf is een rijksmonument en nog in bedrijf als schapenboerderij. Mooi gelegen in het oude land langs fiets- en wandelroutes. Bezoek, rondleidingen, excursies in boerenland. Ook koffie met iets lekkers.

Meer info