Boom van het jaar gezocht

April 2024

Boom van het jaar gezocht

Sinds 7 jaar bestaat een verkiezing “Boom van het jaar”. Dat hoeft niet de oudste of dikste boom te zijn, als het maar een boom is met een verhaal of op een markante plek. Het kan ook om een volksverhaal gaan, of een gebeurtenis die belangrijk was in dorp of streek. Ook in het Noorderpark gebied staan markante of bijzondere bomen!

Iedereen kan een boom aanmelden, voorzien van foto en verhaal waarom deze boom zo belangrijk is. Per provincie wordt dan een boom uitgekozen, waarna landelijke keuze voor de winnaar volgt. Voorbeelden van eerdere winnaars zijn de Bredase Troeteleik, de Moeierboom van Etten-Leur, de Markiezeneik op het Utrechtse landgoed Amelisweerd en de Marialinde in Oisterwijk.

 Nomineren van uw belangrijke boom kan t/m 20 mei; de 12 genomineerden van de provincies worden door een vakjury gekozen en uiterlijk 2 september bekend gemaakt. Daarna vlogt een landelijk stemronde. De winnaar wordt feestelijk gehuldigd en ingezonden voor de European Tree of the Year in 2025.

 SBL-natuurfonds zorgt voor de verkiezingen. Inzenden: www.deboomvanhetjaar.nl.

Doe mee met de knotgroep van de ANV

Is knotwilgen knotten, bosjes uitdunnen, slootkanten maaien, poelen schonen iets voor u? Pittig handwerk buiten in het boerenland van het Noorderpark. Nodig om variatie in de natuur te behouden. Vrijwilligerswerk op een vaste dag in de week gedurende het winterseizoen. Zin om mee te doen?

Informeer nu