‘Henk van Zijtveld’ zoddenwandeling  2024 door prachtige (boeren)natuur

De zoddenwandeling van de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark is dit jaar op zaterdag 22 juni ’s avonds. We vertrekken om 19.00 van het parkeerterrein bij het Bert Bospad ter hoogte van Kerkdijk 78, Westbroek. We lopen deels over het terrein van Staatsbosbeheer en deels over het land van de fam. Baas (normaal gesloten gebied). Het wordt vast een heerlijke zomeravond in de polder, waar u kunt genieten van de natte zoddengebieden, prachtige kwelweiden en natuurlijk van de vele moerasvogels. De wandeling wordt begeleid door Bert van der Tol. De ANV zoddenwandeling is een traditie die we voortzetten in herinnering aan Henk van Zijtveld, die hiervoor het initiatief heeft genomen. De wandeling duurt circa anderhalf uur. Na afloop is er koffie, thee of water en napraten.
Zorg voor waterdicht schoeisel

Aanmelden is noodzakelijk, dat kan via info@anvnoorderpark.nl.

Deelname is gratis voor leden van de vereniging, niet-leden betalen 5 euro. Parkeren kan op het parkeerterrein bij het informatiebord bij de ingang van het Bert Bospad. Als het kort ervoor heeft geregend, is waterdicht schoeisel aan te raden.

 

Algemene informatie

Wanneer?
22 juni 2024
Hoe laat?
19:00 - 20:45
Waar?
Bert Bospad tegenover Kerkdijk 78, Westbroek
Kosten?
leden: gratis; niet-leden € 5
Tip?
Waterdicht schoeisel


Doe mee met de knotgroep van de ANV

Is knotwilgen knotten, bosjes uitdunnen, slootkanten maaien, poelen schonen iets voor u? Pittig handwerk buiten in het boerenland van het Noorderpark. Nodig om variatie in de natuur te behouden. Vrijwilligerswerk op een vaste dag in de week gedurende het winterseizoen. Zin om mee te doen?

Informeer nu