DENKLAB adviseert ANV Noorderpark

Maart 2024

DENKLAB adviseert ANV Noorderpark

Een groep jonge professionals biedt via de stichting “Denkkracht Utrecht” bedrijven en organisaties in de regio Utrecht hun positieve denkkracht aan. Daarmee gaan ze maatschappelijke vraagstukken te lijf. In opdracht van de ANV Noorderpark ging de groep “Denklab #2” op 9 maart 2024 op zoek naar ideeën om de burger bewust te maken van taken die boeren allemaal verrichten om de biodiversiteit op hun land te verhogen. Het gaat om natuurinclusieve boeren, zoals de ANV Noorderpark nastreeft.De groep kreeg in de ochtend een rondleiding op de boerderij van Teus Spelt en ging zelf aan de slag in de boerennatuur met wilgen knotten (foto). De middag werd besteed aan brainstormen en rapporteren over het onderwerp van de dag.

Geïnspireerd door de ochtendklus, werd een mindmap van een boom gemaakt met associaties bij het bedrijf van de natuurinclusieve boer. De boom werd vervolgens “gesnoeid” om tot richtinggevende onderwerpen te komen. Daarna werden er vier pitches uitgewerkt: 1/ “Toer de boer” met scholieren excursies en bedrijfsuitjes, 2/ “Adopteer een boer”, waarbij een basisschool zich verbindt aan een boerderij en met kinderen en leerkrachten regelmatig de boerderij volgt 3/ een spel “Goed boeren” als een model voor een bedrijf en 4/ “De boer als alleskunner”, een promotieadvies met open dagen, media publiciteit, en meedenk sessies voor publiek.

De ANV Noorderpark neemt de adviezen ter harte. Denklab # 2bedankt!

Word ook lid van A.N.V. Noorderpark

Iedereen met een warm hart voor natuur en boerenbedrijf in het Noorderpark kan lid worden van de Agrarische Natuurvereniging Noorderpark. Met uw lidmaatschap steunt u activiteiten om de poldernatuur en het boerenbedrijf te promoten. Zoals lammetjesdagen, stamppotwandelingen, vleermuizenkastjes, wilgen knotten en een natuur - en milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Met bloemen in de akkerranden en langs de sloten. Voor €25 per jaar doet u mee!

Sluit je aan